~ Dia Jantung Hatiku....~



 Assalamualaikum w.b.t jamii'aa...~ =)



 Kaifa haalukum..?? hOpe so, sume orang sehat2 lah hendaknya ye...?! 
InsyAllah....~ Biiznillah....^^


"Dia Jantung Hatiku...~"
Wuwuwuwu....~ Syahdu nye lah tajuk kali ni.....^^
Miss yakin..kOmpom u all sume tahu kan perihal tajuk neyh kan..?! 


Actually, tajuk entry ni... Miss adapted dr Sinetron kat tv3 tuh.... 
Miss pun bukan lah penOnton tegar cter2 Indon neyh..... And, cter kali ni pon Miss tertengOk td.. Sbb adek Miss (Ain) asal balik sekolah je...tv3, cter nih lah yg diterpa nye dulu sesambil makan2 nasik.... Haa... Si Ain nih ye..mmg penonton tegar cter2 Indon...huuu^^




EpisOd utk hari ni mmg menyentuh Qalbu Miss...~
Miss nih kepala otak nye mmg advance sikit bab2 membayangkan keadaan...hiii^^


So, menurut episod kali ni.. Miss tertarik dgn watak Meida & Panji...
Meida ni, tunang kepada Panji yg merupakan seorang doktor pakar pembedahan jantung. 
Si Panji neyh di amanahkan utk menjalankan pemindahan jantung Aida ( watak utama cter nih). 



**neyh la pelakon nye.. utk watak Meida & Panji^^


Nak dijadikan cerita nya... Meida, accident & meninggal dunia..!! Dan2 je lepas bercakap telepon dgn tunang nye... Meida nih pulak join derma organ. And, she's wearing a bracelet sbg tanda kalau dia ditemui mati dimana2, pihak hospital dpt detect la yg dia ni ade lah registered organs donor. Kata si Meida kpd tunangnya, after her death she can donates any of her organs to anyone who's need it. 


Memang kebetulan sgt lah dgn situasi si Aida yg sbnrnye mmg dah ade jantung utk di implan kan. Tapi nya, dah rosak akibat kemalangan yg berlaku. (kemalangan di tempat & waktu yg sama dgn Meida). Right after that, doktor yg mengesahkan kematian si Meida ni terperasan kan gelang yg Meida tuh pakai. 
And, doktor tuh pun terus khabarkan kpd Panji hal tersebut.


 You all boleh bayangkan tak ce mane keadaan si Panji tuh bila dapat taw yg  tunang nya mati & jantung arwah tunang nye tuh yang akan dia bedah dan implan kan utk pesakit nya....!!
Miss tgk wajah si Panji td..... bagaikan terasa keperitan yg terpaksa di tanggungnya....~ Impian & cita2 mereka utk berkahwin dan punyai keluarga yg sakinah musnah....~ Sedeyhhh....!! huk3... (?__?)


Benarlah... Sesungguhnya kita hanya mampu merancang... tapi rancangan Allah taala tu lah sebaik2 perancangan. and nobody can deny it...!! NOBODY...!!
Kalau dah ditangan Allah mati kita sewaktu umur 21 tahun,  takkan cepat sesaat & takkan lambat sesaat pun...!! Kerana, kita tak punya kuasa utk menangkis nya....~ Itu Janji-Nya...~
#Remember that...!


 Ya Allahu Rabbi....... kalau Miss lah...mmg tak tahu ce mane nak menghadapi kehilangan insan tersayang & tercinta sekelip mata! Allahu Akbar.... mOhon diberi sepenuh kekuatan la andai suatu masa nanti, Allah pilih diri ini utk diuji dgn ujian yg sebegini.....~ (-__-')


 Ape2 pun... mohon dijauhkan dari segala yg tak diingini... walaupun, sememangnya malang itu tidak berbau...~ huhuhu... (Y__Y')
  

Okay lah, nak cter lebih2 kang...tak tahu lak ape kes nye plak utk episod seterusnya... tunggu dan lihat jew lah ea....~ Kalau nak tahu, tonton lah cter neyh setiap Isnin - Khamis, jam 2 - 3petang di tv3.... **waahh...jadi pengiklan lak...heee^^**



Ok, that's all for this time..... semoga ketemu lagi ya...! InsyAllah....~ 
IlalliQa'...~ 



Sekian, terima kasih... Wassalam...~ 






 **peace, with IMAANNN.....~** (^^,)v

7 comments:

Hanif Idrus said...

Sinetron Indonesia pehh!!! episod beratus-ratus...hehehehe

Miss Light of Happiness said...

brO hanif..~
taaw takpe... mmg beratus2 pon.. tak sah kalau tak beratus eps nye..!
sbb tuh malas nak layan sgt cter indOn nih...~ hee^^

wan nurul hezrina said...

suka ngan watak panji2.dia mmg selalu berlakon ngan aida2kan..mmg syok tgk tapi tulah beratos episode n makin lama makin sakit ati tgk..huhu..

nurul agreed ttg kematiantuh,semoga Allah ambil kita dengan cara baik satu hari nnt..kematian ada dimana2 tanpa kita sedar cuma sempat n cukupkah bekalan ke sana nnt..

Miss Light of Happiness said...

haa... nurul pon suke ea ngn dua org actor & actress neyh... sama lah ngn Miss..hee^^

Dorg belakOn byk filem together2...like..like..like^^

Yup dear, u're right.. Janji Allah perihal hidup mati kta nih..tak kan pernah kita duga... just keep our IMAN strong & keep praying.. insyAllah.. Mardhatillah with us.. =)

nur anis said...

lama tak melayan drama tv ni..huhu

Miss Light of Happiness said...

Hyep Anis...! Miss pun balik umah jew lah merasa tgk tv... kalau tak kat kampus..mane ade mase...huu^^

KorN said...

kerja membataskan semua ini.. so memang tak pernah tgk cerita ni.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...