ADA APA DENGAN CREPES??????






Hallu everyOne..!! 


Selamat petanG AhaD....~
(^_^)


Okay... baca jew tajOk entry neyh... dah sah sah menggambarkan satu
persOalan a.k.a pertanyaan... kan kan kan??


"ADA APA DENGAN CREPES???????"


See...!! punya lah banyak questiOn marks nyeh.... 

Seems like there's a BIG QUESTION .... 


Bukan ape... Miss pOn pelik + heran dengan ledakan ke- femesan 
"CREPES" neyh....


haa...sebut sebut jugak... mesti ade yg tertanya tanya ...


"CREPES??? APAKAH???"


Neyh diaaa....>>>> 

taraaaaaa.......!!!

** Neyh... durian crepes... !! ^^


**perghh.. melting kOt nengOk nye... (!_!)


fOr yOur infO... gambar rajah di atas menunjukkan sejenis dessert..! 


Miss neyh... boleh dikatakan penggemar dessert lah jugak... nak pulak...
Caramel Pudding...!! 

Memang lah my peberet...~
(^_^')


Especially my Mom yang buat... giler giler Miss ngadap  nyeh... start dari masak 
air gula... bancuh adunan sampai lah jadi begini...>>> 




**melting tak u'olls tgOk?? upss.. sOry, dah kene bedal, baru nak snap..!! 
plus, ini pic dah berkurun lamanya....~ heeeee^^



My mOm memang expert bab bab baking neyh ... desserts ke... cakes ke... ape ape jenis kuih ke... mmg prO lah..!!

Maklum laahh... ~

She is a SUPER MAMA...!!
(^_~')


Okay, dah start belayar ke awan...!! 
Maafkan saya...~
(-_-')


Then, straight to the mOtip ~


Berbalik kepada persoalan kita di awal tadi... 
Ada apa dengan crepes neyh??


Miss keep wondering... kenapakah ianya sangat femes sekarang ni..??

Besh ke...?? sedap ke...?? mabeles ke...???


**banyOk benOr sokLan nyeh....~ (x_x')


Once tgOk gambar nye pOn dah melting weyh....!! 


Then, tetibe hati ini di palu kemahuan & keinginan yg memuncak
untuk menyumbat crepes tersebut ke anak tekak !! 


Dari sumber sumber yg Miss selidiki... Crepes neyh... ade macam macam flavors..
Ade perisa dOyan... mangga... jagOng... cempedak dll..~ 


**Miss teringin nak mamam yg mangO punye flavor..!! 
hukhukhuk... (?_?)


Dimanakah dapat ku jejaki nya???


**Sesape yang tahu.... toLong & bantu lah ye maklumkan kpd ku...huhuhu...~ 


But, why nOt Miss mintak mOm jew yg buat kan...??? 
ye dOokk??!

**BINGO !! **

=D

For sure, LAMBAT lagik !! kene tunggu sem breaks lah cenggini..~
(!_!)


Takpe takpe... sabOr... sabOr... SabOr Farhana Amirah....~
huuuu... ^^



So, for the conclusion ... 
tak terjawab lagik lah persOalan bagaimanakah rasanya 
Crepes neyh... disebabkan, tekak ni tak menerima kunjungan -'nya' lagi..~



Nanti, kalau dah dapat rasa sendiri.. Miss stOry the mOrY kat u'olls okay...?!



**haa.. kalau ade readers yg dh pernah rasa.. share lah perasaan anda anda sume di kOtak kritikan kat bawah ni ye..! 
(",)v


Sekian saja persOalan utk petang yg permai ini...~

SemOga ketemu lagik  !!


IlalliQa'.... Wassalam...~ 

(^^,)v


Lagik pics CrepeS....>>>>


**saje nak kasik kOrang terlioQ' pepetanG cenggini...~
eheks..! 
(>_<')


**crepes berinti chOc !! 


**crepes berintikan MANGGA !! ^^


** crepe jagOng !! nyumm nyum  ~ =D


Okay... papai sume oranG...!! 

weeeeee^^


3 comments:

NaSriZ FaRdiSza said...

sedpnye tgk pic2 tue...crepe ni serius sgt bg sylah mmg sedap....mmg rasa nk mkn jer lg...huhuhuh..tp x pernah buat lg cuma g beli tu yg x puas mkn...hehehehe...

Miss Light of Happiness said...

@NaSriZ FaRdiSza wahh.. awak dah makan ye..?? besh nyee... kite neyh..nth biler lah nak meraa nya.... hukhukhuk.. ?_?

c!kon!ech!c said...

erhmmmm puding keramel tuh mmg feveret sye...tiap kali makan pasti terkenangkan arwah mak...sbb itu lah makanan terkahir dia makan sebelum menghembuskan nafas terakhir....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...