TIMBANG & BUANG !!



Hallu everyone.. !!
Selamat tengahari + petang juga Miss ucapkan...~
(^_^')


Okay... ape bende yang di timbang & dibuang neyh u'olls.....??


APAKAH ??? KENAPAKAH???


Actually... dari hari tu lagik Miss nak menimbang berat belog neyh...
entah bape kiLo laa agaknya keberatan beliau.... 


*eyh, sesuai ke beliau?? gasak laa...~ -_-'






So... bebaru tadi... Miss teringat... nak pulak alang alang dah terjah lab neyh... 
*untOng bukak lab neyh... kalau tak, jgn harap ! grrr~



Dah .. dah... dahh... emOsi tak stabil puler saat ini...~
 huuuuu... ?_?



Then, tanpa belayar lebih jauh lagi... Miss terus terjah uncle Google untuk dapatkan web ape yang ade service timbang menimbang berat belog....



Pastu... miss jumpe DUA web yang ade service neyh... >>>


# WEB SPEED TEST
&
# PINGDOM


Web Speed test tuh... Miss try sebab mostly blogger lain guna servis dr web tuh... 
Pingdom pulak, Miss dapat dr >>>



 ** JOMBINABELOG



Nak dijadikan ceritanya.......
Miss timbang memula guna Web Speed test tuh... 


okay fine.. ternyata berat !! 


Sebab.. kalau nak tahu belog kite berat atau tak.. 
seharusnya .....


TAK EXCEED100kB !!


So, my first result >>>
176kB... **giler berat kan?? =_=!



Try guna Pingdom... tak lepas lpeas.. asyik kua >>>


"Unable to connect to test server"


*Sabaw jew laahhh.... ~
z_z'



Bila dah sedaw keberatan lemak lemak terkumpOl dalam belog neyh... Miss pon gelabah ler...
dan bermula lah scenes me- REMOVE widgets yang berterabur kat sidebar tuh...



**sOry... tak dapat nak wat screen capture.. sbb PC neyh takde PHOTOSCAPE.. & nak gune printscreen keybOard tak gheti !! poOr me..~ =/


TAPI !!
Kalo sesape yg rajin jengah laman Miss neyh.. mesti kengkorang pasan ape yang dah 
Miss ' hazaf ' ( buang ) from that sidebar ~ 
wuwuwuwu... ?_?



So, sekarang setelah dah tak tahu nak remOve ape lagik.... Miss pOn melancarkan mOgok>>>
"LANTAK PIII LAAHHH... !!" 

hewhewhew...~ 



Btw, my final result is >>>


#
 Domain nameSizeLoad TimeAverage Speed per KB
1misslightofhappiness0210.blogspot.com/130.04 KB2.33 seconds0.02 seconds



Kire orait lah tuu kan kan kaann......... ?????
mOhon anggukkan kepala anda !! 


**pujOk aty sendiri !! 
~_~"



Herrmm.... sekian sahaja lah aduan kali neyh...~



**NOTAKAKI : "sesiapa yang ada idea berkenaan, apakah lagi yang Miss perlu lakukan (skema) ... sila salurkan idea idea beras bernas anda di kotak kritikan kat bawah neyh ea ...?! 
ArasOo??? "




AdiOs amigOs !!

 
IlalliQa' sume...~


Wassalam.................^^

1 comment:

Vanessa Leah said...

Hello Miss! Pasal yang printscreen tu kan, kalau miss guna laptop.. Cari button 'prtsc sysrq' sebelah 'pause break'. Kalau nak prinstscreen, tekan button tu, then bukak paint. Dekat paint, click je paste! Maka, terkeluarlah benda yang miss printscreen sebentar tadi. Vee selalu buat macam tu :p Harap dapat membantu. Kalau masih tak dapat, jangan segan dan malu untuk bertanya lagi. xD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...