✿ BERHIASLAH DENGAN KEMULIAAN ISLAM ✿
Salam Mahabbah wa Rahmah to all readers ... ~ 
(^__^') BERHIASLAH DENGAN KEMULIAAN ISLAM  

Menjadi seorang Muslimah , tidak perlu merasa rendah diri . Ini kerana dengan Islam, 
Allah SWT telah mencukupkan kita dengan kemuliaan . Dengan kekuasaan - Nya , Allah SWT telah 
menghadirkan berjuta pesona yang luar biasa pada diri kita sebagai Muslimah . 


Setiap kali kita solat , mengambil wudhu' dengan khusyuk dan penuh tumpuan akan 
membuat kita selalu bersih . Suci dari kotoran dan debu yang berterbangan . Semua itu membuahkan kebeningan wajah , kesolehan peribadi dan ketenangan fikiran sebagai milik abadi yang bakal menghiasi diri sebagai Muslimah sejati .


Penampilan terbaik kita tidaklah ditentukan oleh tebalnya bedak yang dipakai buat mengindahkan kulit wajah. Tidak pula ditentukan oleh gemerlap eyeshadow , rambut palsudan bahkan suntikan pipi . Tetapi penampilan terbaik adalah yang didasari oleh ketakwaan , serta berpaksikan keinsafan bahawa segalanya bisa hadir dan musnah atas kehendak Allah SWT .


Berhiaslah dengan pesona Islam yang luar biasa itu . Lantaran pesona Islam itu adalah sebaik baik pesona yang bakal menyerlahkan peribadi seorang Muslimah sejati . Pesona Islam itulah jua nanti yang akan mencungkil rahsia keindahan dan kecantikan seorang Muslimah . Lebih utama lagi , pesona Islam itulah kelak yang bakal membantu diri untuk meraih keredhaan Allah SWT , andai ia dititip dengan rasa keikhlasan hakiki .


Rasakanlah ketenangan yang tidak terbanding oleh agama mana pun di dunia ini . Tampilkan segenap aturan dan pesona Islam , penuhi setiap kewajipannya dan tundukkan nafsumu dengan aturan aturan Islam itu . Jangan dianggap sebagai beban , kerana ini bukanlah sebuah keterpaksaan . Sebaliknya , itu adalah sebuah pedoman buat kita sebagai Muslimah sejati yang mendambakan ketenangan hidup di dunia , jua kesejahteraan di akhirat kelak . 

"Be like a diamond precious and rare ,  
not like a stone found everywhere ... We are 
too expensive !!

 || TOGETHER , WE STRIVE & STRUGGLE FOR THE BEST IMAN !! ||


~ Aku , Sang Pengemis Mardhatillah ~
 **Peace, with IMAANN ...~** 

(◠‿◠✿)No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...